Google
 

Microsoft Windows

9 Kasım 2007 Cuma

Intel® Core™ mikromimarili ve Intel temelli bilgisayarlar, enerji tasarrufu ve yüksek performans sağlıyor



İstanbul,16 Mart 2006 – Intel, bu yılın sonunda çıkacak olan, çok çekirdekli sunucu, masaüstü ve mobil işlemciler için endüstriye liderlik edecek Intel® Core™ mikromimarisinin detaylarını açıkladı. Intel’in gelişmiş 65nm işlemci teknolojisi ile üretilecek olan ilk Intel Core mikromimari ürünleri, elektrik kullanımını ve kaplandığı yere bağlı maliyetleri azaltacak. Yüksek performanslı ve enerji tasarruflu işlemciler; tüketiciler ve kurumlar için gelişmiş güvenlik, sanallaştırma ve yönetilebilirlik gibi önemli özellikleri sağlayacak, daha şık, daha sessiz, daha küçük mobil ve masaüstü bilgisayar ve sunucuları teşvik edecek olan.
Intel Kıdemli Bilim Adamı ve CTO Justin Rattner, ilk kez Intel® Core™ Duo işlemcide kullanılan Intel Core mikromimarisinin detaylarını açıkladı. Intel® Pentium®–M işlemci mikromimarisi ile başlayan güç tasarrufu yaklaşımını geliştiren yeni işlemci, geniş veri yolları ve komut akımı gibi varolan Intel® Pentium® 4 işlemci teknolojilerinin yanı sıra pek çok yeniliği içeriyor. Intel, endüstri lideri 65 nm üretim teknolojisi kullanılarak üretilen Intel Core mikromimarisine dayanan işlemcilerin 2006’nın üçüncü çeyreğinde piyasada olmasını hedefliyor. Rattner, “Intel Core mikromimarisi, daha fazla performans ve enerji tasarrufu sağlama hedefinde önemli bir kilometre taşıdır. Bu yılın sonunda yeni çift çekirdekli işlemcileri desteklemesi, 2007’de de watt başına endüstri lideri performans ve yetenekler sağlayacak olan dört çekirdekli işlemcileri desteklemesi bekleniyor. İnsanlar; daha hızlı, daha küçük, daha sessiz, daha uzun pil ömürlü ve düşük elektrik faturalı sistemleri yakında görmeye başlayacaklar” dedi. Rattner konuşmasında, Conroe masaüstü işlemcisinin, Intel’in şu anki yüksek performanslı Intel® Pentium® D 950 işlemcisine kıyasla, performansı nasıl yüzde 40 artırırken güç harcamasında da yüzde 40’lık düşüşü nasıl gerçekleştirdiğini gösterdi**. Rattner ayrıca Kurumsal ve Mobil alanlarda da önemli kazançlardan bahsetti. Kullanıcı Deneyimlerinin GeliştirilmesiDaha yüksek performans, daha fazla enerji tasarrufu ve çoklu kullanım sağlayarak Intel Core mikromimarisi, kullanıcıların tüm ortamlardaki-evde, işte ve yoldaki deneyimlerini geliştirecek.
Evdeki bilgisayarlarda daha yüksek performans; son derece sessiz, şık ve düşük güçle çalışan bilgisayar tasarımlarının yanı sıra, daha özel, kullanıcı dostu eğlence sistemlerinde yeni gelişmeler görülecek.
Kurumlar için, sunucu veri merkezlerinde kaplanan alan, soğutma gereksinimleri ve elektrik talebini azalacak; bunların yanı sıra istemci ve sunucu platformlarında esneklik, verimlilik ve enerji tasarrufu artacak.
Mobil kullanıcılar için Intel Core mikromimari, dünya klasmanında mobil bilgi işleme izin veren çeşitli küçük cihazlarla birlikte esnek bilgi işlem performansı anlamına geliyor. IDF’deki Diğer Önemli Konuşmalar Rattner’in açılış konuşmasının ardından IDF’de konuşma yapan diğer Intel Yöneticileri: Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Kurumsal Grup Genel Müdürü Pat Gelsinger, bilgisayarlar, sunucular ve ağ altyapısı çekirdeği için, toplam BT sahip olma maliyetini düşürürken eşsiz bilgi işlem performansı ve güç tasarrufu sağlamak için Intel Core mikromimariyi nasıl oluşturacaklarını anlattı. İcra Başkan Yardımcısı ve Mobilite Grubu Genel Müdürü Sean Maloney, mobil cihazlar ve geniş bant kablosuz teknolojisindeki yenilikleri öne çıkardı. Başkan Yardımcısı ve Dijital Ev Grubu Genel Müdürü Don Macdonald da Intel® Viiv™ teknolojisinin, tüketicilerin istedikleri zaman, istedikleri yerden istedikleri cihazlarla eğlenceye erişebilecekleri dijital evin temelini nasıl oluşturacağını anlattı. Yeni Intel® Core™ Mikromimarisi Özellikleri Yeni mikromimarideki çeşitli gelişmeler:
Intel® Wide Dynamic Execution – Saat çevrimi başına daha fazla komut işlenmesini sağlıyor, uygulamayı ve enerji tasarrufunu iyileştiriyor. Her uygulama çekirdeğinin, etkin bir 14 aşamalı pipeline’ı kullanarak dört tam komut dizisini aynı anda tamamlamasına izin veriliyor.
Intel® Intelligent Power Capability – Sadece gerektiğinde bağımsız mantık alt sistemlerindeki (individual logic subsystems) akıllı güç kullanımı yoluyla güç harcamasını daha da azaltan özellikleri içeriyor.
Intel® Advanced Smart Cache – Bir çekirdek boştayken bir çekirdeğin tüm ön belleği kullanmasına izin vererek, bellek trafiğini en aza indirip performansı artırarak güç kullanımını azaltmak için paylaşılan bir L2 ön belleği içerir.
Intel® Smart Memory Access – Belleği gizleyerek ve böylece bellek alt sisteminde olan veri bant genişliği kullanımını en uygun hale getirerek sistem performansını iyileştiren başka bir özellik.
Intel® Advanced Digital Media Boost – Şimdi tüm 128–bit SSE, SSE2 ve SSE3 komut uygulamaları tek bir çevrim içinde uygulanıyor. Bu da, multimedya ve grafik uygulamalarında yaygın olarak kullanılan komutlar için uygulama hızını iki katına çıkarıyor. Intel Geliştirici (Developer) Forumu HakkındaIDF, Intel mimarisi için iletişim ve bilgi işlem endüstrisi programları, tasarım, geliştirme kararlarının verildiği bir programdır. 1997’de 200 geliştiricinin San Francisco’da toplanmasıyla başlayan IDF, yıllık olarak 25.000’den fazla teknoloji uzmanının katıldığı, dünya çapında ve gün geçtikçe büyüyen bir programdır. IDF, önemli endüstri oyuncularının, son teknolojiler hakkında bilgilenmelerine, kurumsal seviyede çözümler üretmek için araçlar kazanmalarına ve güçlü bağlantılar kurmalarına yardım ediyor. Daha fazla bilgi için http://www.intel.com/idfadresini ziyaret edebilirsiniz.
Intel, dünyanın en büyük chip üreticisi ve kişisel bilgisayar ile ağ ve iletişim ürünleri alanında önde gelen üreticilerdendir. Intel hakkında daha fazla bilgiyi http://www.intel.com/cd/corporate/pressroom/emea/tur/index.htm ve http://www.intel.com/pressroomadreslerinde bulabilirsiniz. *Intelli Clear tarafından 2004 yılının 4. çeyreğinde yapılan araştırma sonuçları.

Hiç yorum yok:

Program Download

hARDWAREMANIA News

HTML KODLARI SEÇ BEĞEN